Taberele de echitatie se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani, cu dorinta de a se apropia de cai intr-un cadru profesional de club de echitatie menit sa inspire incredere si siguranta.

Abordarea vizeaza invatarea calariei la nivel de baza atat din perspectiva scolii de echitatie, cat si valorizand principii de leadership, dezvoltare personala, deschidere spre comunicare nonverbala, obisnuinta de a lua decizii rapid si eficient, capacitatea de a intelege animalul dar si pe sine in context larg, de natura. Lucram initiere in manej acoperit si descoperit, in roundpen clasic, dar organizam si iesiri in natura, specificul centrului fiind atat sportul de performanta cat si turismul ecvestru cu incepatori.

De obicei dupa doua zile de lucru la manej copiii dobandesc abilitatile necesare iesirii in natura calare in plimbari scurte de aproximativ o ora. Astfel, din experienta ultimilor 10 ani de activitate cu copii, va spunem ca absolut toata lumea stapaneste la finalul saptamanii o baza teoretica si practica de calarie. Participantii vor contribui la ingrijirea zilnica a cailor, la stransul fanului, la potcovit, vor viziona filme artistice si documentare cu cai, vor desena, vor asculta muzica... Cazarea pe timpul taberei se face in spatiul destinat doar gazduirii taberelor.

Spatiul de cazare este generos si decent,  fiecare copil are pat individual.Mesele sunt servite la restaurantul Ecvestria din cadrul clubului nostru de echitatie,mâncarea fiind proaspata și delicioasa,meniul va fi prestabilit înainte de începerea taberelor.
Lucram diferentiat in functie de competente in minim trei grupe, incepatori si avansati sau intermediari.De aceea nu permitem inscriere a mai mult de 10 copii/tabara pentru a putea oferi calitate de servicii ci nu cantitate.

Copiii vor incaleca de doua ori pe zi, dimineata dupa micul-dejun si după-masa ,iar majoriatea timpului o vor petrece in jurul calului cu diferite activitati in functie si de conditiile meteo.Aceasta este una dintre cele mai bine implementate tehnici de dobandire si acumulare de experienta a sportului calare.

Pe toata perioada taberei copiii vor fi monitorizati, vom crea un grup de whatsapp in care vom incarca in timp real fotografii si informatii despre desfasurarea taberei. Telefonale si tabletele sunt premise doar in anumite perioade ale zilei,cu precădere seara in jurul orei specifice cinei.